"ARAMIZDA SICACIK BİR BAĞ ÖRDÜK"  

"ARAMIZDA SICACIK BİR BAĞ ÖRDÜK"

El emeği göz nuruyla kardeşlik köprüsü kurdular. Özel çocuklar, ihtiyaç sahibi kardeşleri üşümesin diye atkı ve boyunluk ördü.  

İstanbul’dan Bitlis’e kardeşlik köprüsü kurdular. Özel çocuklar, Bitlisli kardeşleri soğukta üşümesin diye atkı ve boyunluk ördü.
 
Öğrencilerin “Aramızda sıcak bir bağ ördük” sözleriyle özetlediği proje, Sultanbeyli Özel Eğitim Meslek Okulu ile Bitlis merkeze bağlı İdris-i Bitlis İlkokulu’nun kardeş okul ilan edilmesiyle başladı. Tekstil teknolojisi öğretmeninin rehberlik yaptığı özel çocuklar hayırseverlerin yardımı ile edinilen iplik ve malzemelerle ders dışı zamanlarda atkı ve boyunluk ördü. 
 
2 hafta gibi kısa bir sürede 135 ihtiyaç sahibi öğrenciye soğuk kış günlerinde sıcak tutacak hediyeleri hazırlandı. Ürünler kargo ile Bitlis’e ulaştırıldı. Proje ile özel çocuklar hem ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadı hem de hiç tanımadıkları arkadaşlarıyla sıcacık bir gönül ve kardeşlik köprüsü kurdu.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.