BAKAN ÖZER, ELAZIĞ İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, ELAZIĞ İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, ELAZIĞ İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Elazığ Valiliğini ziyaret etti, ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Elazığ'a giden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk olarak Bahçekapı İlkokulunu ziyaret etti. Çocuklar ve öğretmenlerle bir araya gelen Özer, yapımı tamamlanan okul kütüphanesinin de açılışını gerçekleştirdi. 
 
Bakan Özer, daha sonra Valiliği ziyaretinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada  kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam ettiklerini kaydederek "Allah'a çok şükür şu ana kadar birinci dönemi nasıl yüz yüze eğitimle kapattıysak şubatta başlayan ikinci dönemi de aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz." dedi.
 
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun mart itibarıyla değişiklik yaptığını, artık okulların bahçesinde maske kullanılmadığını, sadece okul ortamında maske takıldığını anımsatan Özer, 1-2 vaka olduğunda da sınıflarda yüz yüze eğitime ara vermediklerini belirtti.
 
Bundan sonra eğitim sisteminde bulunan 855 bin dersliğin hiçbirinde yüz yüze eğitime ara vermeden eğitim öğretimin devam ettiğini söyleyen Özer, bunun 1,5 yıl aradan sonra tüm öğretmen ve öğrencilerle çok büyük başarı hikâyesi olduğunu söyledi.
 
Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Elazığ'ımızdaki tüm öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum. Maskeyle ders anlattılar, aşılanma oranı ülke ortalamasının çok üzerinde seyretti. Elazığ'daki öğrencilerimize çok teşekkür ederim, maskelerle ders dinlediler. Velilerimize çok teşekkür ederim. Okullarda çocukların kurallara uyması noktasında sürekli destek verdiler. Başarılı bir şekilde süreci bu noktaya getirdik. İnşallah bundan sonra hiçbir sıkıntı olmadan bu dönemi bitireceğiz."
 
Uzun bir aradan sonra Elazığ'da bulunduklarını anlatan Özer, kentin eğitiminin genel bir resmine bakacaklarını kaydetti.
 
Özer, "Eğitim kalitesiyle ilgili ne durumda, nasıl iyileştirebiliriz, özellikle ihtiyaç noktasında yeni eğitim birimlerinin kurulması, yeni altyapı ihtiyaçlarını güçlendirme, yık yap kapsamında hangi okullara ihtiyacımız var? Kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz inşallah. Değerlendirme toplantısından sonra Elazığ'a müjdeli haberleri paylaşacağız." diye konuştu.
 
Özer, daha sonra Elazığ İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.
 
Elazığ'da eğitim yatırımlarına 1 milyar liralık "ek bütçe" müjdesi
Bakan Özer, Elazığ İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada kentteki yeni yatırım programlarına değindi.
 
"Bugün il değerlendirmesinde yeni okulları yatırım programına aldık. Yeni yatırımlarla 1 milyar liralık bütçe ekleyerek bütçeyi 1 milyar 366 milyon liraya çıkardık." ifadelerini kullanan Özer, şöyle konuştu:
 
"Bunların detaylarını paylaşacağım. 2020 yılındaki depremden sonra güçlendirme ve yık yap çalışmaları kentimizde hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yık yap ve güçlendirme çalışmalarını 2022 yıl içerisinde inşallah tamamlayacağız, nihayete erdireceğiz. Okullarımızın küçük ve büyük onarımları için 12 milyon liralık bir bütçe Elazığ'a tahsis etmişiz. 48 milyon ilave bir bütçe vererek bu 12 milyonluk bütçeyi 60 milyon liraya çıkartmış olduk."
 
Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı artırılacak
Bakanlık olarak yeni dönemde okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarına ağırlık verdiklerini dile getiren Özer, tüm illerde yeni anaokulları yaptıklarını, yeni ana sınıfları açtıklarını bildirdi.
 
Bu yıl 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin ana sınıfı açacaklarını belirten Özer, şu ana kadar 94 yeni anaokulunu açtıklarını, 7 bin 500 ana sınıfını hizmete aldıklarını aktardı.
 
Bakan Özer, 5 yaşındaki okullaşma oranını yüzde 78'den yüzde 90'a çıkardıklarını anlatarak hedeflerinin 2022 yılının sonunda okullaşma oranını 5 yaşta yüzde 100'e, 4 yaşta da yüzde 35 olan oranı yüzde 70'e, 3 yaşta da yüzde 14 olan oranı yüzde 50'ye çıkartmak olduğunu kaydetti.
 
Elazığ'da yeni anaokulları, ilkokullar ve liseler yapılacak
Tüm planların takvimine göre uygun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Özer, Elazığ'a da 22 yeni anaokulu yapma kararı aldıklarını, yaklaşık 221 milyon liralık bir bütçeyle 2022 yılı içerisinde 22 yeni bağımsız anaokulunu hizmete alacaklarını vurguladı.
 
Anaokullarından 14'ünün merkezde diğerlerinin Ağın, Arıcak, Baskil, Alacakaya, Karakoçan, Kovancılar ve Sivrice ilçelerinde yapılacağını bildiren Özer, şunları kaydetti: "Elazığ İl Değerlendirme Toplantımızda 10 yeni ilkokul yapım iznini karara bağladık. Karakoçan ilçemize 1 tane 16 derslikli ilkokul yapacağız. Elazığ merkeze ise 9 yeni ilkokul ile toplam 96 derslik kazandıracağız. Bunun da yaklaşık maliyeti şu an itibarıyla 135 milyon lira. Bu yatırımla bu ilkokullarımızı hizmete alacağız. Elazığ'a 6 yeni ortaokul yapma kararı aldık. Alacakaya'ya 1, Maden ilçemize 1 ve merkeze 4 olmak üzere 6 ortaokulumuzu da inşallah 2022 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu da 140 milyon liralık bir yatırım."
 
Elazığ'a ihtiyaca göre 9 yeni lise yapma kararı aldıklarını anlatan Özer; ilçelerden Karakoçan'a 1, Palu'ya 1, Ağın'a 1, Keban'a 1, Maden'e 1, Kovancılar'a 1 ve merkezde de 3 olmak üzere yaklaşık 202 milyon liralık bir ilave yatırımı gerektireceğini ifade etti.
 
Depremden sonra TOKİ'nin yeni konut alanlarının bulunduğu yerde eğitim birimlerine ihtiyaç olduğunu kaydeden Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onlarla ilgili de 2 ilkokul, 1 ortaokul ve 2 liseyi yatırım programına aldık. O da yaklaşık 144 milyon liralık ilave bir yatırım olacak. Elazığ'ın en merak ettiği konu öğretmenevi. Öğretmenevi ihtiyacı var Elazığ'da. Öğretmenevi ihtiyacını karşılamak için 130 yatak kapasiteli, şu anda 12 yatak kapasitesi varmış, bunu 10 kat artırarak 130 yatak kapasiteli yeni öğretmenevini Elazığ'ımızın yatırım programına dâhil ettik. Yine Elazığ'ımızın en önemli ihtiyaçlardan biri Millî Eğitim Müdürlüğünün bağımsız binası. Onu da inşallah yatırım programına dâhil ettik. Dolayısıyla toplam 1 milyar liralık yatırımı ilave olarak kentimize kazandırmış olduk."
 
Yatırımların Elazığ'a hayırlı olmasını dileyen Özer, projelerin büyük olduğunu dile getirdi.
 
Bunların hızlı bir şekilde yapılması temennisinde bulunan Özer; ülkenin tüm illerinde, ilçelerinde, öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim alması için eğitim kalitesini sürekli artırmaya büyük özen gösterdiklerini vurguladı.
 
"Elazığ da bundan bağımsız değil. Elazığ'ımız da bizim için çok kıymetli. Onun için bu yatırımları canıgönülden kentimize vermekten büyük mutluluk duyduk." ifadelerini kullanan Özer, Elazığ'da eğitimin kalitesinin artırılmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.
 
Bakan Özer, "İnşallah bu yatırımlar hızlı bir şekilde ve müthiş bir eşgüdüm koordinasyonla hayata geçmiş olacak ve Elazığ'a geldiğimizde bu yatırımların gelmiş olduğu safahatını incelediğimiz gibi inşallah yeni yatırımlarla kentimizin farklı ihtiyaçlarını da karşılama durumunda olacağız." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.