BAKAN ÖZER: İSTEĞİMİZ NİCE AZİZ SANCARLARIN YETİŞMESİ  
BAKAN ÖZER: İSTEĞİMİZ NİCE AZİZ SANCARLARIN YETİŞMESİ

BAKAN ÖZER: İSTEĞİMİZ NİCE AZİZ SANCARLARIN YETİŞMESİ

Nobel ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da katılımıyla yapılacak Aziz Sancar Eğitim Kampüsü açılış töreni öncesinde açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ar-Ge merkezi olarak tasarlanan kampüste ilkokuldan liseye kadar tüm öğrenciler; bilimsel yaşama adım atacağını, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunabileceğini belirterek "Dileğimiz ve temennimiz, nice Aziz Sancarların yetişmesini sağlamak" dedi.

Ankara'da Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan eğitim kampüsüne Nobel ödüllü Bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı verildi. BİLSEM, anaokulu, fen lisesi ve öğrenci pansiyonundan oluşan kampüs, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da katılacağı törenle açılacak.
 
Ar-Ge merkezi olarak tasarlanan kampüste lise düzeyindeki tüm öğrenciler; bilimsel yaşama adım atacak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunabilecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine 504 öğrenciyle başlayacak olan BİLSEM'de 14 derslik, Biyokimya, Mekatronik, Havacılık Bilimleri İha Drone, Dijital Tasarım/Oyun Ve Animasyon, Arkeoloji, Filoloji, Felsefe, Yaratıcı Yazma ve Okuma, Destek STEM, Coğrafya, Görsel Sanatlar, Müzik/Drama, Seramik/Heykel atölyeleri ve Kütüphane bulunuyor.
 
Anaokulu 4 derslik ve yemek salonundan oluşurken fen lisesinde ise 12 derslik, ayrıca fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, bilim teknoloji sınıfı, müzik atölyesi, 4 bin kitap kapasiteli kütüphane, çok amaçlı salon, tam donanımlı revir yer alıyor.
 
Kampüste ayrıca 30 odalı 90 öğrenci kapasiteli jimnastik salonu, seminer ve sinema salonu, 2 adet kütüphaneli etüt odası, lobi dinlenme salonu, 120 kapasiteli yemekhane ve tam donanımlı kız öğrenci pansiyonu bulunuyor. Kampüste internet erişimi, televizyon, dinlenme ve etüt odaları, kahvaltı, sağlık odası, yemekhane, çamaşırhane gibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar da oluşturuldu.
 
'İsteğimiz nice Aziz Sancarların yetişmesi'
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Haber Ajansına yaptığı açıklamada "Aziz Sancar bildiğiniz gibi ülkemizin yetiştirmiş olduğu çok önemli bir bilim insanı. Gençlerimizin, çocuklarımızın, gelecek nesillerimizin Aziz Sancar'ı tanıması lazım. Bu başarılı hikâyesinin hangi fedakârlıklarla ortaya çıktığını yakinen görmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığı olarak da Aziz Sancar Hoca'mıza minnet duygusunun ifadesi olarak özel eğitim anaokulu, bilim sanat merkezi ve fen lisesinin olduğu aynı zamanda kız öğrenciler için pansiyon bulunan bir kampüs oluşturmak istedik. Böylece orada dileğimiz ve temennimiz, nice Aziz Sancarların yetişmesini sağlamak ve ülkemizde Aziz Sancar'ın tüm okullarımızda tanınmasına katkıda bulunmak." dedi.
 
'Aziz Sancar ismi çok kıymetli'
Bakan Özer, okul kampüsünde 3 farklı eğitim birimini bir araya getirdiklerini söyleyerek "Birincisi anaokulu. 3-5 yaş okul öncesi öğrenci grubunun Aziz Sancar'ın isminin verildiği tanıtıcı materyallerin olduğu bir iklimde yetişmesi çok kıymetli. İkincisi özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmesiyle ilgili bilim sanat merkezlerimizden birisini de kampüsümüzün içerisine koymuş olduk. Aynı zamanda akademik olarak başarılı olan bilim insanları yetiştirmek için kurgulanmış olan fen lisesinin bir tanesini de bu kampüsün içerisine yerleştirdik. Dolayısıyla okul öncesinden bilim sanat merkezine, fen lisesine kadar tüm öğrenci gruplarının bir arada olduğu iklimde Aziz Sancar ismi çok kıymetli. Bilim sanat merkezlerinde ilkokul 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenci grupları bir arada olabiliyor." ifadelerini kullandı.
 
'Çocuklarımız geleceğe emin bakacak'
Bakan Özer, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın törene katılacağını belirterek "Aziz Sancar Hoca'mıza teklifimizi kabul ederek bugün Türkiye'ye gelip yarınki açılışa katılacağı için çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin yetiştirmiş olduğu değerleri yaşayan insan hazinelerimizin okullarımızla buluşması çok kıymetli. İnşallah Aziz Sancar isminden sonra ülkemizde yaşayan hazinelerin isimlerini farklı okullarımıza vereceğiz. Çocuklarımız o iklimde o insanları tanıyarak geleceğe çok daha emin bir şekilde bakacaklar." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.