BAKAN ÖZER, KAZLIÇEŞME SANAT KÜTÜPHANESİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI  
BAKAN ÖZER, KAZLIÇEŞME SANAT KÜTÜPHANESİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI

BAKAN ÖZER, KAZLIÇEŞME SANAT KÜTÜPHANESİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesi Açılış Törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Zeytinburnu'nda katıldığı Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 26 Ekim 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde tüm okullarda kütüphane yapmak için yola çıktıklarını anımsattı.
 
Kütüphanesi olmayan hiçbir okulun kalmamasını hedeflediklerini dile getiren Özer, 2 ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 kütüphaneyi okullara kazandırdıklarını söyledi.
 
Bunu yaparken en büyük avantajlarının, özellikle son yıllarda üretim kapasitesini arttırdıkları meslek liseleri olduğuna dikkati çeken Özer, 16 bin 361 kütüphanenin mobilyasını, tefrişatını meslek liselerinin yaptığını kaydetti.
 
Millî Eğitim Bakanlığının bu çalışmayla kütüphanecilik tarihinde Türkiye'de bir rekora imza attığını belirten Özer, "... Çünkü iki ay gibi kısa bir sürede, günde ortalama bu ülkede 272 kütüphane yapıldı." ifadesini kullandı.
 
"Kütüphanelerimizde 51 milyona yakın kitap var" 
Bakan Özer, sadece kütüphane yapmakla kalmadıklarına işaret ederek şunları kaydetti:
 
"Bu projeye başlamadan önce tüm okul kütüphanelerimizde yaklaşık 28 milyon kitap vardı. Bugün itibarıyla tüm kütüphanelerimizde 51 milyona yakın kitabımız var. Bir taraftan şunu söylüyoruz: 'Kütüphanesi olmayan hiçbir okulumuz yok.' Diğer taraftan diyoruz ki 'Bu kadar kitabı olan hiçbir kütüphane, dev kütüphane yok.' Onun için ben bu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen Saygıdeğer Hanımefendi'ye özellikle şükranlarımı bu vesileyle arz etmek istiyorum."
 
Özer; Zeytinburnu Belediyesinin sadece ilçede okul yapılacak arazi ve arsaların bulunmasında değil, aynı zamanda okulların iç donatımı, kütüphanelerin zenginleştirilmesi konusunda da İstanbul'daki en önemli paydaşları olduğunu söyledi.
 
"2022'nin sonuna kadar kütüphanelerimizdeki kitap sayısını 100 bine ulaştıracağız"
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kütüphaneler yaygınlaştırıldığında, gençlerin kütüphanelere erişimi kolaylaştırıldığında geleceğe çok daha güvenli bir şekilde bakılacağını belirterek, şöyle devam etti:
 
"Çünkü bizim medeniyetimizin kitaplarla hiçbir problemi yok. Medeniyetimiz ilk emri, 'Oku.' Onun için Millî Eğitim Bakanlığı olarak okullarımızdaki kütüphaneleri, okulların kalbi yapacağız. Sadece kütüphane yapmakla bırakmayacağız. Aynı zamanda okullarımızdaki kültür sanat etkinliklerinin de kalbi olacak kütüphaneler. İnşallah, 2022 yılının sonuna kadar da kütüphanelerimizdeki kitap sayısını 100 bine ulaştıracağız."
 
Özer, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı
Bakan Özer, Türkiye'de 18 milyon öğrencinin ve 1,2 milyon öğretmenin bulunduğu devasa bir eğitim sistemi olduğunu belirterek "Bu proje başlamadan önce öğrenci başına düşen kitap sayısı 1,6'ydı. İnşallah, bu projenin sonunda öğrenci başına düşen kitap sayısı tüm Türkiye'de 7'ye çıkacak. Bu; hakikaten OECD ülkelerinde, kıta Avrupası ve gelişmiş ülkelerin okullarındaki kitap sayısıyla artık yarışabilir düzeye tekabül etmektedir." diye konuştu.
 
Eğitim sistemindeki 1,2 milyon öğretmenin yaklaşık yüzde 60'ının kadın olduğunu aktaran Özer, çocukların eğitiminin güzelleşmesine ve kaliteli eğitim almalarına katkıda bulunan kadın öğretmenler başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
 
Bakan Özer'den Zeytinburnu için "güzel sanatlar lisesi" müjdesi
Açılış konuşmalarının ardından Millî Eğitim Bakanı Özer, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve yetkililer, kütüphanenin açılış kurdelesini kesti.
 
Daha sonra Bakan Özer ve beraberindekiler, kütüphaneyi gezdi. Kütüphaneyi ziyaretleri sırasında katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.
 
Bakan Mahmut Özer, kütüphane ziyaretinin ardından Zeytinburnu için bir müjde vereceğini belirterek kültür ve sanatla iç içe olan bir belediye ve belediye başkanının bulunduğu ilçede güzel sanatlar lisesi olmadığını söyledi.
 
Yarından itibaren Zeytinburnu'na güzel sanatlar lisesi kuracaklarını dile getiren Özer, "Başkanımız da buradaki ihtisas kütüphanesinin 2 katı kitabı, yani kültür sanatla ilgili 20 bin kitabı o okulumuzun kütüphanesiyle buluşturacak. Hem yeni kuracağımız Zeytinburnu güzel sanatlar lisesinin hayırlı olmasını diliyorum hem de başkanımıza, orada oluşturulacak Türkiye'deki güzel sanatlar lisesinin içindeki 20 bin kitaplık kütüphanenin kurulmasına vereceği katkılardan dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
 
Bakan Özer, açılış töreninin ardından Zeytinburnu Merkezefendi Kütüphanesi'ne de ziyarette bulundu. Özer daha sonra eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti.
 
Bakan Özer, Gaziosmanpaşa'da Farika Kütüphanesini ziyaret etti
Gaziosmanpaşa Belediyesinin Farika Kütüphanesini ziyaret eden Bakan Özer, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerle sohbet etti. 
 
Üç katlı kütüphaneyi gezen Bakan Özer, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Farika Kütüphanesinin tüm yaş gruplarından öğrencilerin çalışabildiği, bütün kitaplarla temas edebildiği bir mekân olduğunu söyledi.
 
Bu kütüphanenin gençlere güzel imkânlar sunulduğunda etkin bir şekilde nasıl kullanabildiğini göstermesi bakımından güzel bir örnek olduğunu dile getiren Bakan Özer, şöyle devam etti:
 
"İnşallah bu tür güzel örnekler İstanbul'umuzun tüm ilçelerinde ve mahallelerinde yaygınlaşır. Farklı mesafelerden değil, zorluklar çekerek değil, bulundukları mahallelerde kullanabilecekleri mekânlara dönüşür. Aslında bu rağbet, buradaki açlığı yani kitaba açlığı, bu mekânlara açlığı gösteriyor. Bir taraftan biz Bakanlık olarak kütüphane sayısını artırırken, okullarımızın kütüphane içeriklerini zenginleştirirken, belediyelerimizin de bu süreçte aktif olması, gençlerimizin yanında yer alması açısından örnek teşkil edecek bir davranış."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.