BAKAN SELÇUK, "ANADOLU MASALLARI ESKİŞEHİR MASAL EVİ"NİN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN SELÇUK,

BAKAN SELÇUK, "ANADOLU MASALLARI ESKİŞEHİR MASAL EVİ"NİN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eskişehir programı kapsamında "Anadolu Masalları Eskişehir Masal Evi"nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında Bakan Selçuk, "Asıl amacımız, tüm anne ve babaların bu masal anlatıcılığı sertifikasını alabilmesi, tüm ebeveynlerin çocuklarının kulaklarına Anadolu masallarını üfleyebilmesi." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan "Anadolu Masalları Eskişehir Masal Evi"nin açılışını yaptı.  Bakan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, Türk kültüründe masalların önemini vurgulayarak masalın bir ufuk turu, çocukların hayallerini besleyebilecekleri bir ortam olduğunu dile getirdi. Selçuk, bundan dolayı Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Millî Komisyonu ile Anadolu Masalları Projesi'ni başlattıklarını söyledi.
 
Eskişehir'deki gibi masal evlerinin yüzlercesini açmayı temenni eden Selçuk, "Biz masalı bu ülkenin, tarihinin kılcal damarlarından gelmiş olan sesleri, kokuları, sözleri taşıyıcı öğe olarak görüyoruz. Rahmetli babaannemin bir sözü vardı, 'Ot, kökü üstünde biter.' derdi. Yani kendi kökümüzün üstünde yeşerebilmemiz için masallara ihtiyacımız var." dedi.
 
Yaklaşık 300 bin öğretmene sertifika verildi
Selçuk, proje kapsamında 300 bine yakın öğretmenin sertifikalandırıldığını hatırlatarak öğretmenlerin branşlarının farklılığının masal dilinde önemsiz olduğunu ifade eden Selçuk, şöyle konuştu: "Sınıflarında branşları ne olursa olsun, derslerini masal tadında anlatmaya yol almış oluyorlar. Onlar, masallarla Türk kültürünün taşıyıcı noktasında hizmetçisi oluyorlar. Bütün bunlar, bizim için sevinç dolu kelimeler. Asıl amacımız, tüm anne ve babaların bu sertifikayı alabilmesi, tüm ebeveynlerin çocuklarının kulaklarına Anadolu masallarını üfleyebilmesi. Birlikteliği yeşertmeleri, beraberliği bu toplumun tarihiyle, geleceğiyle, şimdisiyle ortaya koyabilmeleri çok önemli. Yine babaannemin bir sözünü söylemek istiyorum. Derdi ki 'Dudak bir denildiğinde bir olur, yâd olur.' Dolayısıyla 'bir' demeye ihtiyacımız var. Masal tam da bunun güzel bir vasıtası. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
 
Eskişehir Masal Evi'nin açılışın ardından Bakan Selçuk, öğrencilerin hazırladığı gösterileri izledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.