BAKAN SELÇUK, ANADOLU MASALLARI SİLİVRİ MASAL EVİ AÇILIŞINA VE ÇATALCA'DA TELAFİ ETKİNLİKLERİNE KATILDI  
BAKAN SELÇUK,  ANADOLU MASALLARI SİLİVRİ MASAL EVİ AÇILIŞINA VE ÇATALCA'DA TELAFİ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

BAKAN SELÇUK, ANADOLU MASALLARI SİLİVRİ MASAL EVİ AÇILIŞINA VE ÇATALCA'DA TELAFİ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul programı kapsamında açılış ve etkinlikler yapmak üzere Silivri'ye gitti. Bakan Selçuk, ilk olarak Anadolu Masalları Silivri Masal Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Buradaki açılışın ardından Selçuk, Çatalca'da da Çalık İlkokulu ile Ortaokulu'nda "Telafide Ben de Varım" etkinliğine katıldı. Etkinliğin ardından Bakan Selçuk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk, İstanbul programı kapsamında yurdun dört bir yanına açmayı planladıkları Anadolu Masal Evi açılışı için Silivri'deydi.
 
Anadolu Masalları Silivri Masal Evinin Açılışını yapan Bakan Selçuk, buradaki konuşmasında, UNESCO Millî Komisyonuyla hayata geçirilen masal okulları projesinin Türkiye'de olağanüstü bir yankı bulduğunu ve bunun sonucunda çok sayıda masal okulunun ve atölyelerin hayata geçtiğinin altını çizdi. 
 
Öğretmenlerin projeye sahip çıktığını ve yaklaşık 300 bin öğretmenin masal anlatıcılığı sertifikası aldığını hatırlatan Selçuk, "Masal anlatmak, Anadolu'nun köklerine inmek, evrensel masallarla tanışmak, Dedem Korkut'la hasbihâl etmek gerçekten çok önemli, çok değerli. Bu yüzden de öğretmenlerimizin drama temelli masal anlatıcılığı sertifikası almış olması, ayrı bir mutluluk kaynağı. Hem öğrencilerine hem de kendi çocuklarına bu konularla ilgili çok büyük bir eğitim verecekler ve bundan da mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.
 
Selçuk, Anadolu masalları aracılığıyla çocukları hayata davet etmeden önce hayallere davet etmenin gerekliliğine vurgu yaparak şöyle konuştu: "Hayallere davet etmenin de en kısa ve kolay yolu, Anadolu metodu masallardır. Çocuklarımızı masallarla tanıştırmak, aslında kültürle tanıştırmanın çok doğal bir yoludur. Çocukları masallarla tanıştırmak, aslında eğitimin doğal bir yoludur. Bundan dolayı da biz çocuklarımızın kültürümüzden kopmamasını, Anadolu'yu tanımasını, Dede Korkut'u bilmesi, dünya masallarını bilmesini insana ve insanlığa dair önemli bir hizmet olarak görüyoruz ve 2023 Eğitim Vizyonu'nun da ana hedeflerinden birine böylece bir yol açmış oluyoruz."
 
Masal evinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Selçuk, eserin uzun yaşamasını ve çocuklar için güzel geleceklere mekân olmasını diledi.
 
"Çocuklarımızı çok yönlü geliştirmemiz için önemli bir misyon üstlenecek"
İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da çocukların yeni değerler edinmelerini temin eden ve yaratıcılıklarını destekleyen çok önemli bir işleve sahip masalların, çocukların duygularını geliştirmenin yanı sıra onların zihinlerini büyüten bir aktivite olduğunu belirtti.
 
Öğretmenlerin, öğrencilerin öğrenmelerini ateşleyebilmek için onları çok yönlü ve farklı ortamlarla karşılaştırmaları gerektiğini düşündüğünü dile getiren Yazıcı, "Öğrenme ortamlarını çeşitlendirip zenginleştirirken kullandığımız yöntem ve teknikleri de argümanları da bu boyutta farklılaştırmaya gayret ederiz. Bu nedenle masal okullarımız ve masallar, biz öğretmenler için de aslında çocuklarımızı çok yönlü geliştirmemiz ve kendi kültürümüzden de yararlanarak yetiştirmemiz için önemli bir misyon üstlenecek." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuklarla birlikte açılışını yaptığı Masal Evi'ni gezdi. Çocuklarla masal dinleyerek boyama da yapan Selçuk, çocukların her biriyle yakında ilgilenerek sohbet edip oyunlarına da eşlik etti.
 
Selçuk, Çatalca'da Çakıl İlkokulu ile Ortaokulu'nda "Telafide Ben de Varım" etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi
Açılış programının tamamlanmasının ardından Bakan Selçuk, Çatalca'da Çakıl İlkokulu ile Ortaokulu'nda "Telafide Ben de Varım" etkinliğine de katıldı.
 
Bowling, mini golf oynayan ve çocuklarla su savaşı yapan Selçuk, okul bahçesine "Ziya Öğretmen Ağacı" adı verilen zeytin ağacını dikti.
 
Etkinliğin ardından Selçuk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Telafide Ben de Varım" programının tüm Türkiye'de devam ettiğini belirten Selçuk açıklamasında şunlara yer verdi: "Türkiye'de yaklaşık 8 milyon öğrenci, 22 bin okulumuzda. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve diğer bakanlıklarımızın mekanları, atölyeleri, kütüphaneleri, müzeleri dahil olmak üzere her yerde faaliyetlerimiz var ve çok hızlanarak devam ediyor, katılım artıyor. 300 bin civarında öğretmenimiz de katılıyor buna. Öğretmenlerimiz hem öğretmen olarak katılıyor hem de kendileri de 'Telafide Ben de Varım' etkinliklerini yapıyorlar. Halk oyunları oynuyorlar, enstrüman çalışması yapıyorlar, paintball oynuyorlar, kendi aralarında eğleniyorlar, doğa yürüyüşü yapıyorlar."
 
Çocukların, etkinliklerin birçoğuna kendisinin de katılmasını istediğini dile getiren Selçuk, "Katıldım, hatta ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle su savaşı yaptık. Çok da adil olmadı çünkü hepsi aynı anda bana su sıktı. Gerçekten eğlenceli bir süreç devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
 
Selçuk, "Bu etkinlikler geleneksel hâle gelebilir mi?" sorusuna, "Yaz okulu diye tabir ettiğimiz çalışmalar aslında toplumun her kesiminin ihtiyacı olan çalışmalar. Bazı velilerimiz elbette kendi çocukları için bu tür planlamalar yapıyorlar. Millî Eğitim Bakanlığı olarak salgından bağımsız olarak da bu faaliyetlerin devamı noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde devam edeceğiz." karşılığını verdi.
 
Bakan Selçuk, velileri de etkinliklere davet etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.