BAKAN SELÇUK, KAHRAMANMARAŞ'TA 20 YENİ OKUL VE 34 TASARIM BECERİ ATÖLYESİ'NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ  
BAKAN SELÇUK, KAHRAMANMARAŞ'TA 20 YENİ OKUL VE 34 TASARIM BECERİ ATÖLYESİ'NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN SELÇUK, KAHRAMANMARAŞ'TA 20 YENİ OKUL VE 34 TASARIM BECERİ ATÖLYESİ'NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kahramanmaraş programı kapsamında bir bölümü Avrupa Birliği finansmanıyla olmak üzere "Yapımı Tamamlanan Eğitim Kurumlarının Açılışı"na katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 okulun açılışını canlı bağlantıyla gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, öğretmenlerin daha iyi mekânlarda çalışıp verimli olabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek "Uzaktan eğitim konusu, bugün bizim için farklı bir önem taşıyor. Dezavantajı avantaja çevirme konusunda çalışıyoruz. Bu anlamdaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a giden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesinde düzenlenen törende "Yapımı Tamamlanan Eğitim Tesislerinin Açılışı"nı yaptı. Okulların bir bölümünün finansman desteği Avrupa Birliği tarafından karşılandı. 
 
Açılıştaki konuşmasında Selçuk, öncelikle yakın zamanda şehit düşen Kahramanmaraşlı askerimizi rahmetle yâd ederek onun hatırasıyla okulun gençlerle buluşacağını dile getirdi.
 
Tüm Türkiye'de eğitim olanaklarını yükseltmeyi arzu ettiklerini dile getiren Selçuk, "Öğretmenlerimizin çok daha iyi mekânlarda çalışması için, daha verimli olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Kahramanmaraş'ta da bunun için bulunuyoruz. Kahramanmaraş'ın okullarını geliştirebilmek için hangi planları yapabiliriz, bunları konuşacağız. Uzaktan eğitim konusu bugün bizim için farklı bir önem taşıyor. Dezavantajı avantaja çevirme konusunda çalışıyoruz. Bu anlamdaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.
 
Eğitim yapıları konusunda hayırsever desteklerinin önemine işaret eden Selçuk, geleceğe yatırım yapan ve eğitim için çaba gösterenlere teşekkür etti.
 
20 Okulun Açılışı Gerçekleştirildi
Bakan Selçuk, konuşmaların ardından yapımı tamamlanan 20 okulun açılışını canlı bağlantıyla gerçekleştirdi.
 
Törene, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş milletvekilleri ile diğer ilgililer katıldı.
 
Millî Eğitim Bakanı Selçuk, daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle açılışını yaptığı Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulunarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 
Bakan Selçuk Kahramanmaraş'ın Eğitim Altyapısıyla İlgili Ziyaretler Gerçekleştirdi
"Yapımı Tamamlanan Eğitim Tesislerinin Açılışı"nın gerçekleştirilmesinin ardından Millî Eğitim Bakanı Selçuk, Kahramanmaraş'ta eğitim altyapısına ilişkin çeşitli ziyaretlerde bulundu.
 
Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret eden Bakan Selçuk, Vali Ömer Faruk Coşkun'dan ilde devam eden yatırımlar ve projeler hakkında bilgi aldı. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Selçuk, buradaki ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesine geçti.  
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'den de yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan  Selçuk, hatıra defterini imzalamasının ardından belediye çalışanlarıyla bir süre sohbet etti.
 
Selçuk, Kahramanmaraş programının son adımı olan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" etkinliğinde, öğretmenlerle bir araya geldi. 
 
Program bitiminde öğretmenler, Bakan Selçuk ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.