BAKAN SELÇUK'TAN, BU YIL EMEKLİ OLACAKLARA MEKTUP VAR  
BAKAN SELÇUK'TAN, BU YIL EMEKLİ OLACAKLARA MEKTUP VAR

BAKAN SELÇUK'TAN, BU YIL EMEKLİ OLACAKLARA MEKTUP VAR

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl emekli olacak yaklaşık 400 bin kişiye mektup gönderdi. Emekli olacak vatandaşları, halk eğitimi merkezlerinde yorgunluk kahvesi içmeye ve ücretsiz kurslara katılmaya davet eden Selçuk, "Halk eğitimi merkezlerimizde, 3 bin 645 farklı kurs imkânıyla yeni hobiler edinmenize destek oluyoruz." açıklamasında bulundu.


Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, emekliye ayrılacak vatandaşlara, halk eğitimi merkezlerindeki kurslar ve eğitimlerden haberdar olmalarını sağlamak amacıyla mektup gönderdi.

 

Temmuzda emekli olacak yaklaşık 400 bin kişiye hitaben yazdığı mektuba "Artık kendinizden bahsederken 'Emekliyim.' diyeceğiniz bir dönemdesiniz. Emekli demek bir anlamda 'Uzun yıllar, günler, geceler boyu çalıştık; emek harcadık.' demek. Kelimenin kendi bile çektiğiniz zahmetlerin göstergesi." ifadeleriyle başlayan Selçuk, Türkiye'ye sağladıkları katkı için emeklilere teşekkür etti.

 

Selçuk, mektubunda şunları ifade etti: "Eminiz ki çalışma hayatına başladığınız ilk günden 'Emekli oldum.' dediğiniz güne kadar pek çok hayal kurdunuz. Biz de bu hayallerin başladığı yerde açık bir kapı olarak yanınızda olalım istedik. Halk eğitimi merkezlerimizde resim ve seramik kurslarından gümüş işlemeciliğine, takı tasarımından hüsnühat sanatına, çinicilikten arıcılığa kadar 3 bin 645 farklı kurs imkânıyla yeni hobiler edinmenize destek oluyoruz.

 

Emeklilik döneminize katkı sağlayacak bu ücretsiz kurslarla emeklilik hayatınızın bu diliminde yaşayabileceğiniz olası sorunlarla başa çıkma sürecinizi kolaylaştırmayı ve belki de yıllar boyu yaşamaya fırsat bulamadığınız farklı deneyimlere ulaşmanızı da amaçlıyoruz. Hani hep 'Emeklilikle yeni bir hayata yelken açıyoruz.' denir. Bizim çabamız da bu yelkene rüzgâr olabilmek. Emeklilik yoluna çıkmadan önce halk eğitimi merkezlerimize uğramanız ve bir yorgunluk kahvemizi içmeniz, bizi çok mutlu edecek."

 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük de emeklilerin bu süreçte zamanlarını verimli geçirmesi için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak emeklileri, 72 alanda sayısı 3 bin 700'e yaklaşan kurs programlarıyla tanışmaları için halk eğitimi merkezlerinde beklediklerini ifade etti.

 

Bu yıl emekli olacak her vatandaşa 1 Temmuz'dan itibaren gönderilen mektup uygulaması, her yıl devam edecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.