MEB, İSO VE CASPER'DAN MESLEKİ EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ  
MEB, İSO VE CASPER'DAN MESLEKİ EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ

MEB, İSO VE CASPER'DAN MESLEKİ EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ

Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası ve Casper arasında bilişim alanında istihdamı artıracak iş birliği protokolü imzalandı.

MEB ve İSO iş birliğiyle 2019 yılında başlatılan ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte istihdamı sağlamak üzere hayata geçirilen Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi (MEİP) kapsamında yeni bir adım daha atıldı. MEB, İSO ve Casper iş birliğiyle "İSO MEİP MEM Bilişim Teknolojileri İşbirliği Projesi" hayata geçiriliyor.  
 
Millî Eğitim Bakanlığı, İstanbul Sanayi Odası ve Casper iş birliğiyle hayata geçirilen "Mesleki Eğitim Merkezleri Bilişim Teknolojileri İşbirliği Projesi" ile bilişim teknolojileri odaklı mesleki eğitimin ve istihdamın artırılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda şartları sağlayanlar, 6 ay gibi kısa sürede bilişim teknolojileri gibi rekabetçi bir alanda meslek sahibi olma imkânına kavuşacak. 
 
Protokol; Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Casper Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı tarafından imzalandı.
 
Mesleki eğitim merkezi öğrencilerine nitelikli istihdam fırsatı
Casper tesislerinde "Bilgisayar ve Cep telefonu Üretimi", "Bilgisayar ve Cep telefonu Teknik Servisi" konularında eğitim görecek öğrenciler; donanım, teknik servis ve GSM gibi günümüzün önemli yetkinlikleri bağlamında eğitime tabi tutulacak ve bu eğitimleri sırasında asgari ücretin yarısı kadar ücret de alabilecek.
 
Eğitim programı sonunda gerçekleştirilecek yetkinlik sınavı ve mülakatlarda başarı gösteren öğrenciler, aranan eleman niteliklerine kavuşacak ve en önemlisi Casper'da doğrudan istihdam fırsatı yakalayacak.
 
Proje konsepti kapsamında yapılacak teorik ve uygulamalı eğitimlerle mesleki eğitim merkezî öğrencilerine bilişim alanında nitelikli istihdamın kapılarının açılması ve sanayide bilişim alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının önemli bir kısmının karşılanması hedefleniyor. Benzer iş birlikleri için bir model oluşturan projenin önümüzdeki dönemde yeni iş birlikleriyle farklı alanlarda da yaygınlaştırılması planlanıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.