MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA JANDARMA LOJİSTİK KOMUTANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ  
MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA JANDARMA LOJİSTİK KOMUTANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA JANDARMA LOJİSTİK KOMUTANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Jandarma Lojistik Komutanlığı arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Jandarma Lojistik Komutanlığı arasında, Jandarma Lojistik Komutanlığı bakım ve üretim atölyelerinde görev yapan lojistik alt branşlı personelin yeteneklerinin artırılması amacıyla "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" imzalandı. 
 
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Ali Karagöz ile Jandarma Lojistik Komutanlığı Lojistik Başkanı Tümgeneral Ersel Özer tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki ilgili personelin mesleki eğitim alması amaçlanıyor.
 
Protokole göre söz konusu personelin Millî Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki eğitim merkezleri aracılığı ile eğitim öğretim sürecine dahil olmaları sağlanarak, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki alanlarda mesleki eğitim ve istihdam süreçlerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
 
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumların atölye laboratuvar ortamları ile Jandarma Genel Komutanlığı uhdesindeki alanlara gerçekleştirilecek eğitim ve sınav faaliyetlerine ilişkin konuları kapsayan protokol çerçevesinde; mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için fuar, seminer, konferans ve yarışma gibi farkındalık çalışmaları düzenlenecek.
 
Protokol kapsamında, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Ankara ili pilot olarak uygulanmak üzere, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bulunan ve kalfalık ve ustalık bağlamında kendini geliştiren personelin belgelendirilmeleri sağlanacak.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.