"81 İL 81 İYİ ÖRNEK"  

"81 İL 81 İYİ ÖRNEK"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilde mesleki çalışmalarıyla öne çıkan öğretmenlerin başarı öykülerinin tanıtıldığı ve şehit öğretmenlere adanan serginin açılışını yaptı.   

Bakan Selçuk, "24 Kasım Öğretmenler Günü" etkinlikleri kapsamında 81 ilde mesleki çalışmalarıyla öne çıkan öğretmenlerin başarı öykülerinin afişlerle tanıtıldığı ve şehit öğretmenlere adanan "81 İl 81 İyi Örnek Sergisi"ni açtı. Yüksek Hızlı Tren Garı´ndaki törende, öğrencilerin halk oyunları gösterisinin  ardından Uluslararası Müzik Yarışması Heirs of Orpheus´ta "keman" kategorisinde birinci seçilen Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Nil İpek Şabi ile aynı yarışmada "viyolensel" dalında ikincilik ödülü alan kardeşi Kıvanç Arda Şabi dinleti sundu. 
 
Bakan Selçuk, daha sonra öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, Başöğretmen Atatürk´ün aziz hatırası önünde bir Öğretmenler Günü´nün daha kutlandığını ifade etti. Selçuk, "Bir taraftan şehit öğretmenlere rahmet bir taraftan hastalara şifa dileyerek bir anlamda üzüntü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Fakat her zaman umudun gölgesinde olmakta yarar var." diye konuştu. 
 
Öğrencilerin halk oyunları gösterilerini izlediğinde ve müzik eserlerini dinlediğinde bu umudun ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırladıklarını belirten Selçuk, "Ben onların cıvıltısı varken, onların neşesi varken aslında bugünü sadece kutlamak ve öğretmenlerimize nice güzel günler temenni etmek, çok huzurlu bir meslek hayatı dilemek için buradayım. O sebeple müziğin konuştuğu yerde çocukların cıvıldadığı yerde çok fazla konuşmaya gerek yok." değerlendirmesini yaptı. 
 
Bakan Selçuk, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutladı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha sonra "81 İl 81 İyi Örnek Sergisi"nin açılışını yaptı. Sergiyi gezen ve burada 81 ilden, mesleğinde fark yaratan eğitimcilerle bir araya gelen Bakan Selçuk, başarılarını tek tek dinlediği öğretmenlere teşekkür etti.
 
Sergi açılışında terör şehidi öğretmen Aybüke Yalçın´ın babası ile öğretmen arkadaşlarının kurduğu Batman korosu da hazır bulundu. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.