ALMANYA'DA ÜNİVERSİTELİ OLMAK  
ALMANYA'DA ÜNİVERSİTELİ OLMAK

ALMANYA'DA ÜNİVERSİTELİ OLMAK

Mainz'de gerçekleştirilen toplantıda üniversite gençliğinin yaşadığı sorunlar ve gelecek planları konuşuldu.

Türkiye'nin Mainz Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ile Türk Alman Akademisi'nin birlikte düzenlediği "Üniversiteli Gençlerimiz Konuşuyor: Almanya'da Üniversiteli Olmak" konulu panel, Mainz Başkonsolosu Sibel Müderrisoğlu'nun da katılımıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1917 yılında konakladığı Kurhaus Parkhotel Bad Kreuznach'da gerçekleşti.
 
Moderatörlüğünü Salim Özdemir'in yaptığı panelin ilk bölümünde Almanya'da doğup büyümüş üniversiteli öğrenciler, üniversite hayatlarını anlatarak, entegrasyon, öğrenci hakları ve gelecek planlarını çeşitli yönleriyle tartıştı. Panelin ikinci bölümünde Türkiye'den giden öğrencilerin dil sorunları, bürokratik engeller ve gelecek planları masaya yatırıldı.
 
İş insanlarının yer aldığı panelin son bölümünde ise TDU Başkanı Ender Önder, Mali Müşavir Deniz Türköz ve Operatör Dr. Yavuz Kara gençlere kendi tecrübelerini aktardı. Türkiye'nin Mainz Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Turgut Göğebakan kapanışta yaptığı konuşmada panelin başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek panele katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
 
Almanya'da yetişip büyüyen üniversiteli gençlerimizle Türkiye'den giden burslu ve Erasmus öğrencilerimizin çizdiği pozitif tablonun hem Almanya'daki geleceğimiz hem de ülkemiz açısından kendisini çok ümitlendirdiğini söyleyen Eğitim Ataşesi Göğebakan, "Özellikle burada yetişen ve üniversiteli olmaya hak kazanan gençlerimiz buradaki toplumumuzu daha iyi temsil edecekler ve çocuklarımıza iyi birer örnek olarak iyi bir sorumluluğu yerine getireceklerdir." diye konuştu.
 
Eğitim Ataşesi Göğebakan, Eğitim Ataşeliği olarak üniversiteli gençlerle olan iletişimlerini sadece birbirleriyle olan ilişkileri açısından değerlendirmediklerine vurgu yaparak "Öğrencilerimizin Alman ve diğer milletlerden olan arkadaşlarıyla olan ilişkilerini de çok önemsiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki aylarda üniversite gençliğimizin Alman arkadaşlarıyla üniversite kampüslerindeki ilişkilerini ve karşılıklı bakış açılarını sorgulayacağımız bir panel düzenlemeyi planlıyoruz. Düzenleyeceğimiz bu panelde öğrencilerimizi Alman arkadaşlarıyla bir masa etrafında bir araya getireceğiz" ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.