BAKAN ÖZER, BURSA'DA MÜSİAD SAİME SULTAN BİLSEM'İN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN ÖZER, BURSA'DA MÜSİAD SAİME SULTAN BİLSEM'İN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN ÖZER, BURSA'DA MÜSİAD SAİME SULTAN BİLSEM'İN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İnegöl'de MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi açılış törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandığını kaydetti. 
 
Karşılaştırma yapabilmek için bazı rakamlara değinmek istediğini belirten Bakan Özer, 2000'li yıllarda 5 yaştaki okullaşma oranının yüzde 11 olduğunu, bu rakamın şu an yüzde 99'a yükseldiğini belirtti. Özer, ilkokuldaki okullaşma oranının yüzde 99,63, ortaokulda ise yüzde 99,44'e çıktığının altını çizdi. 
 
Özer, başörtüsü yasağı ve katsayı gibi eğitimin önünde engel oluşturan antidemokratik uygulamaların da bu dönemde kaldırıldığını hatırlattı. Eğitime erişim probleminin 70 yıllık gecikmeyle çözüldüğünü belirten Bakan Özer,  "Sayın Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizmiş olduğu 'Türkiye Yüzyılı'nın ilk adımı atılmış oldu." diye konuştu. 
 
Bugün bir yenisi açılan bilim ve sanat merkezlerinin özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için eğitim desteği verdiğini kaydeden Özer, "Göreve geldiğimiz zaman Türkiye'de 179 bilim ve sanat merkezi vardı. Biz çocuklarımızın bilim ve sanat merkezlerine erişimini kolaylaştırmak için bu rakamı 379'a çıkardık ve 2023 yılında bir müjde verdik. Dedik ki '922 ilçenin tamamına bilim ve sanat merkezi kuracağız ki çocuklarımız rahat bir şekilde BİLSEM'lere ulaşsınlar.' Böylece bilimle, sanatla uğraşarak Sayın Cumhurbaşkanımızın belirtmiş olduğu TEKNOFEST gençliği olarak emin adımlarla geleceğe doğru yürüsünler." diye konuştu. 
 
MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezinin burada eğitim verecek öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Bakan Özer, BİLSEM'in yapımına destek veren Necati Barışman'a teşekkür etti. 
 
Açılış programına Bursa Valisi Yakup Canbolat, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış sonrasında Bakan Özer, satrançta dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan ve Dünya Satranç Federasyonu FIDE tarafından IM (International Master) yani "uluslararası usta" unvanı verilen en genç sporcu olan Yağız Kaan Erdoğmuş ile bir araya geldi. Bursa Sadettin Türkün Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi olan Erdoğmuş ile satranç oynayan Özer, BİLSEM'in öğretmenler odasını da ziyaret ederek eğitimcilerle sohbet etti.
 
Bakan Özer, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Teknolojisi MTAL'i ziyaret etti
İnegöl'de Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Millî Eğitimi Bakanı Mahmut Özer, burada yaptığı açıklamada okulun mezunlarının iş gücü piyasasına katıldıklarında alandaki tüm üretim araçları konusunda beceri sahibi olduklarını kaydetti. 
 
Katsayı uygulamasının ardından travma yaşayan mesleki eğitimin artık çok güçlü bir şekilde ayakları üzerinde durarak ülkenin moralini yükselttiğini, geleceğe bakışını değiştirdiğini kaydeden Özer, meslek lisesi mezunlarının ülke kalkınmasında kritik öneme sahip olan insan kaynağı ihtiyacını karşılamadaki boşluğu doldurduğunu ifade etti. 
 
Mesleki eğitimde döner sermaye kapsamında yapılan üretimlere ilişkin verileri de paylaşan Özer, "2022 yılı için 1,5 milyarlık bir hedef koymuştuk. 2022 yılında 2 milyarlık üretime ulaştık ve bu üretimin yaklaşık 100 milyonunu öğrencilerimize, 200 milyonunu öğretmenlerimize üretime katkı payı olarak dağıttık. Meslek liseleri artık AR-GE çalışmaları yaparak patent, faydalı model, marka tasarım tescilleri alıyor. Bunları ticarileştirerek artık yurt dışına ihracat yapıyoruz. Artık Türkiye'de mesleki eğitim sorunu büyük oranda çözüldü. İnşallah, 2023 yılında da tüm paydaşlarımızla birlikte çok daha farklı açılımlarla mesleki eğitimi desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu. 
 
Özer, Bursa'da bu süreçleri başarılı bir şekilde yürüten Vali Yakup Canbolat ve mesleki eğitimi tercih edenlere burs projesini yürürlüğe alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti. MÜSİAD'ın da mesleki eğitimdeki en önemli paydaşlardan biri olduğunu ifade eden Özer, hep birlikte çok daha güçlü bir mesleki eğitim sistemi inşa edeceklerini söyledi.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.