BAKAN ÖZER, MANİSA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN ÖZER, MANİSA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAKAN ÖZER, MANİSA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Manisa'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. 


Bakan Özer, yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 20 yılda her alanda geliştiğini vurgulayarak, "Son yirmi yılda eğitimde 300 bin derslik varken 857 bin dersliğe ulaşıldı. Okul öncesinden ortaöğretime, yükseköğretime kadar bu ülkenin evlatları eğitimin tüm kademelerine ücretsiz bir şekilde erişebildiler." dedi.

 

2000'li yıllarda beş yaşındaki 100 çocuktan sadece 11'inin okul öncesi eğitime erişebilirken bugün bu sayının 93'e çıktığını aktaran Bakan Özer, şöyle devam etti: "Ortaöğretimde yüzde 44'den yüzde 90'lara çıktı. Yani sizin evlatlarınız eğitimin tüm kademelerine ücretsiz bir şekilde erişebildiler. Sadece bunlar mı yapıldı? Hayır. Eğitimin önündeki tüm antidemokratik uygulamalar kaldırıldı. Biliyorsunuz bir zamanlar bu ülkenin başörtülü kızları, kadınları, eğitime erişemiyordu. Kapıların önünde bekletiliyordu, işte bu dönemde bu engel kaldırıldı. Bugün kadına şiddetle ilgili konuşanlar o gün kadına şiddet hakkında konuşmuyorlardı. Bugün beyin göçünden konuşanlar, o gün kadınlarımız başörtüsü zulmünden dolayı yurt dışına gittikleri zaman beyin göçünden bahsetmiyorlardı. Bir de kat sayı uygulaması uyguladılar. İmam hatip ve meslek liselerinin akademik olarak başarılı öğrencilerden uzaklaştırılması için her türlü entrikayı uyguladılar ama engeller işte bu yirmi yıl içerisinde kaldırıldı. Bu ülkenin dindar insanlarının çocuklarının peygamberinin hayatını öğrenme, kutsal kitabı öğrenme ve dini bilgiler öğrenmeyle ilgili seçmeli dersler tüm eğitim kademelerine konuldu ve bunlar yapılırken eğitimin kalitesinden asla ödün verilmedi. Bu eğitim sisteminde 2000'li yıllarda 500 bin öğretmen varken bugün eğitim sisteminde 1,2 milyon öğretmen var."

 

Bakan Mahmut Özer, Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi Manisa'nın da bu hizmetlerden yararlandığını aktararak, 2022 yılı içinde Milli Eğitim Bakanlığına ait olan eğitim yatırımının bir milyara yaklaştığını söyledi.

 

Bugün açılışını yaptıkları tesisler içinde 30 okul, atölyeler, spor salonları ve yurtların bulunduğunu ifade eden Bakan Özer, tüm eğitim yatırımlarının Manisa'ya hayırlı olmasını temenni etti.  

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.