BAKAN SELÇUK, EĞİTİMLERİ HASTANEDE DEVAM EDEN ÇOCUKLARIN ANNELERİYLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN SELÇUK, EĞİTİMLERİ HASTANEDE DEVAM EDEN ÇOCUKLARIN ANNELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN SELÇUK, EĞİTİMLERİ HASTANEDE DEVAM EDEN ÇOCUKLARIN ANNELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen Annelerle Buluşuyor" etkinliği ile "Öğretmenim Elimden Tut Projesi" kapsamında tedavileri nedeniyle eğitimlerine hastane sınıflarında devam eden çocukların anneleriyle çevrim içi buluştu.


Bakan Selçuk, tedavileri nedeniyle eğitimlerini hastane sınıflarında ve evde sürdüren öğrencilerin anneleriyle çevrim içi bir araya gelerek sohbet etti.

 

Tüm annelerin Anneler Günü'nü içtenlikle kutladığını belirten Selçuk annelere seslenerek "Şunu bilmenizi isterim ki sizlerin çabaları çok değerli. Doktorlarla, hemşirelerle, sağlık görevlileriyle, öğretmenlerle, bizlerle yaptığınız bu mesai çok ayrı bir kıymete, çok ayrı bir değere sahip. Sağlık problemlerinden dolayı hastanelerde, evlerde tedavisi devam eden evlâtlarımız ve onların anneleri, sizler hep aklımızdasınız." dedi.

 

Selçuk, annelerin fedâkarlıkla anıldığını, bir anneyi tanımlayan özelliklerden birinin; almadan, yüksünmeden verebilme hâli olduğunu anımsatarak "Sizleri güçlü yapan, zengin kılan, sizleri farklı kılan her şeyi ama her şeyi candan, içten, gönülden verebilmeniz. Güçlü ve zengin ruhunuz için evladınıza ve hatta evlât bildiklerinize karşılık beklemeden elinizdekileri veriyorsunuz, paylaşıyorsunuz maddi, manevi. Merhametiniz, ilginiz, sevginiz, şefkatiniz, zamanınız, enerjiniz, uykunuz, yiyeceğiniz yani her şeyinizi paylaşıyorsunuz." diye konuştu.

 

 

"Annelerin yüzü gülerse çocukların yüzü gülüyor"

 

Millî Eğitim Bakanı Selçuk, hastanedeki çocukların iyileşeceğini, yarınların sahipleri olacağını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

 

"O gün de sizler daha güçlü, daha mutlu olacaksınız. Buna yürekten inanıyorum ve buna sonsuz bir saygı duyuyorum. Sizlerin şahsında çocuklarıma, evlatlarıma da seslenmek isterim. Onların iyi olmaya niyet etmesi, mutlu olmaya niyet etmesi, ileriye umutla bakması, sevgiyle bakması bizim için çok çok önemli, çok çok değerli. Çünkü asla umudu yitirmemek, hep gelecek güzel günleri düşünmek çok çok önemli. Bizim hep sizin yanınızda olduğumuzu unutmayın lütfen. Karamsarlıktan uzak durmak, umuda sahip çıkmak çok önemli. Hep beraber, umudu, sevgiyi ve iyimserliği birlikte koruyalım inşallah. Sizler bu işin içindesiniz. Bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz. Eğer annelerin yüzü gülerse çocukların yüzü gülüyor, annelerin yüzü gülmezse çocukların yüzü de gülmüyor. Çok açık olarak hepimiz bunun farkındayız."

 

 

Annelere, fırsat buldukça çocuklarına hikâye kitapları okuması tavsiyesinde bulunan Selçuk, "Çünkü kitaplar onların hayal dünyasını zenginleştiren, onlara güzel bakış açıları kazandıran, biz fark etmeden onların şahsiyetlerini geliştiren araçlar." dedi.

 

Çocuklara acil şifalar dileyen Selçuk, annelere de "Allah işinizi gücünüzü rast getirsin, şifa versin, yolunuz açık olsun, Anneler Günü'nüz mutlu olsun, kutlu olsun ve sizin adınıza da bu sembolik çiçeğimi de kabul ederseniz çok sevinirim." ifadelerine yer verdi.

 

Bakan Selçuk, konuşmasının ardından çevrim içi yayına katılan annelerle sohbet etti.

 

Bakan Selçuk, yaklaşık bir saat süren çevrim içi buluşmada hastane sınıflarında eğitim gören diğer çocuklar ve anneleriyle de görüşerek acil şifalar diledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.