BAKAN SELÇUK KARABÜKLÜ ÖĞRENCİLERLE TÜRKÜ SÖYLEDİ  
BAKAN SELÇUK KARABÜKLÜ ÖĞRENCİLERLE TÜRKÜ SÖYLEDİ

BAKAN SELÇUK KARABÜKLÜ ÖĞRENCİLERLE TÜRKÜ SÖYLEDİ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karabük'te öğrencilerine gönüllü olarak bağlama öğreten sınıf öğretmeni Halil Bulut'un daveti üzerine dersine katıldı. Bakan Selçuk, Halil öğretmen ve öğrencilerinin türkülerine eşlik etti.

Sınıf öğretmeni Halil Bulut, 6 yıl önce öğrencilerinin boş zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamak için onlara gönüllü olarak bağlama kursu vermeye başladı. 
 
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği eğitimler, diğer pek çok kurs gibi koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi ortama taşındı. 
 
Bulut, haftada bir kez okula giderek dijital ortamda buluştuğu öğrencileriyle bağlama çalıp türkü söylüyor.
 
Geçtiğimiz günlerde çağrıda bulunan Halil Öğretmen, çevrim içi derslerinden birine katılması halinde Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a da türkü söylemek istediğini ifade etmişti. 
 
Bakan Selçuk, meslektaşının istediğini kırmadı ve bu haftaki çevrim içi derse katıldı, türkülere eşlik etti.
 
Dersin repertuarında Bakan Selçuk'un severek dinlediği "Ela gözlerini sevdiğim dilber" türküsü de vardı. 
 
Canlı derste öğrenciler ve velileriyle de sohbet eden Bakan Selçuk, etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
 
Bulut'un, öğrencilerinin mutlu bir hayat yaşamaları, şahsiyetlerinin dolu dolu gelişmesi için onlara beceri öğrettiğini aktaran Selçuk, "Kültürümüzü çocuklarımıza tanıtıyorsunuz. Kendi değerlerimizi, hatıralarımızı, büyüklerimizi, atalarımızı anma fırsatı veriyorsunuz. O kadar güzel bir iş yapıyorsunuz ki teşekkürü hak ediyorsunuz. Ben emeklerinizden dolayı, bütün çocukların hayatına dokunduğunuz için teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
 
Çocukların müzikle uğraşmasının çok istedikleri bir konu olduğunun altını çizen Selçuk, Türkiye genelinde uygulanacak bir müzik projesinin hazırlıklarının da devam ettiğini ifade etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.