BAŞARILARINI TAÇLANDIRDILAR  
BAŞARILARINI TAÇLANDIRDILAR

BAŞARILARINI TAÇLANDIRDILAR

Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu´nda eğitim gören ve yaşları 12 ile 14 arasında değişen İrem Ece Yücedağ, Fatma Payo, Tuba Payo ve Hilal Coşkun Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Bursa´da 17-19 Nisan´da gerçekleştirilen Türkiye Atletizm Şampiyonası´ndan 50 ve 100 metrede yaş kategorilerinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük elde etti.

Engellerine ve ön yargılara inat hayata umutla bakan sporcular, atletizm branşında elde ettikleri başarılarla yaşıtlarına örnek olmaya devam ediyor. Eğitimlerinin yanı sıra sportif faaliyetlerini de aksatmayan, engellerini sporla aşan öğrenciler, başarılarını daha da geliştirmeyi hedefliyor. 
 
Okullarına 4 Madalya Kazandırdılar
Şampiyonada 50 ve 100 metrede rakiplerini geride bırakarak şampiyon olan 12 yaşındaki İrem Ece Yücedağ elde ettiği başarının kendisini gururlandırdığını belirtti. Yücedağ,  "Çok mutluyum. Hedefim birinci olmaktı, başardım. İnşallah bundan sonra da birinci olmaya devam edeceğim. Çevremdeki herkesten çok güzel tepkiler alıyorum. Ailem benimle gurur duyuyor." dedi.  İlk kez Türkiye Şampiyonasına katılan 13 yaşındaki Fatma Payo “Şampiyonaya çok iyi hazırlandık. Yarışma sırasında tek başıma koşuyormuş gibi hayal ettim ve ikinci oldum. Şampiyonluğu saliselerle kaybettim." diye konuştu. Şampiyona da 3.’lük elde eden 14 yaşındaki Tuba Payo’nun sözleri ise ders gibiydi. "Bir görme engelli olarak ´yapamazsın´ gibi kaygılar vardı. Ancak ben yapabileceğime inandım ve başardım. Herhangi bir sıralamada yer alacağımı biliyordum. Bundan sonra da derece almak için çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu. Şampiyonada 14 yaşındaki Hilal Coşkun ise atletizm 100 metrede dördüncülüğü elde etti. 
 
"Hem derslerinde hem de sporda başarılılar"
Kendisi de görme engelli olan, Okul Müdürü Mehmet Yıldız, atletizmde dereceler elde eden sporcuların, diğer arkadaşlarını da örnek olduğunu söyledi. "Hem derslerinde hem de sporda başarılılar. Onların hem sportif hem akademik anlamdaki başarıları bizi mutlu ettiği gibi toplumu da mutlu ediyor. Kızlarımızın başarıları diğer arkadaşlarını da etkiledi. Diğer öğrenciler de başarabileceğine inandı. Bir şeyi denemeden, neticesini görmeden ön yargıların yersiz olduğunu görüyoruz. Yeter ki çocuklarımıza fırsat verelim."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.