DYK ORTAK SINAVI İLK KEZ DİJİTAL ORTAMDA YAPILDI  
DYK ORTAK SINAVI İLK KEZ DİJİTAL ORTAMDA YAPILDI

DYK ORTAK SINAVI İLK KEZ DİJİTAL ORTAMDA YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl bir ilki gerçekleştirerek destekleme yetiştirme kurslarının (DYK) sınavlarını dijital ortama taşıdı.


Öğrencilerin derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak için düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarının ortak sınavı ilk kez çevrimiçi olarak yapıldı.

 

Birinci dönem DYK ortak sınavı, öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunmak amacıyla kurulmuş olan Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) üzerinden saat 09.00'da başladı. Öğrencilerin kendi okullarında girdiği sınav, saat 15.30'da sona erdi.

 

81 ilden kurslara devam eden 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav, 1.605 okulda yapıldı.

 

Bakanlığın eğitimde dijitalleşme konusundaki tecrübesini her geçen gün artırdığına işaret eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, artık DYK sınavlarının da çevrimiçi olarak gerçekleştirileceğini belirtti. Bakan Özer, "Hayata geçirdiğimiz pek çok proje sayesinde eğitimin tüm paydaşlarının dijital teknolojileri kullanım becerilerinin ve akademik başarılarının artırılmasını hedefliyoruz. Eğitim alanında büyük çapta bir dijitalleşme çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda destekleme ve yetiştirme kursları için ÖDS'de bir modül açmıştık. Şimdi bunu daha da geliştirdik ve DYK değerlendirme sınavlarını da bu modül üzerinden yapmaya başladık. Bugün birinci dönem DYK ortak sınavını ilk kez dijital ortamda gerçekleştiriyoruz. Sınavlarda geri bildirim öğrenme açısından önemli bir unsur. Öğrencilerimiz sınav bitiminde sonuçlarına anında ulaşarak kendilerini değerlendirme imkânı bulacaklar." diye konuştu.

 

Bakan Özer, ayrıca Mayıs ayında düzenlenen Öğrenci Başarı İzleme Araştırması'nın da bu yıl ÖDS üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.