e- AMBAR MODÜLÜ KULLANIMDA  
e- AMBAR MODÜLÜ KULLANIMDA

e- AMBAR MODÜLÜ KULLANIMDA

Pansiyonlu okullarda kullanılan gıda ve temizlik malzemeleri artık elektronik ortamda takip edilecek.  

Pansiyonlu okullarda beslenme hizmetlerinde, gıda temini ve temizlik malzemelerinin kullanımında işlemlerin azaltılması, maliyet ve tüketimin elektronik ortamda takibinin sağlanması amacıyla e- ambar modülü hazırlandı. Modülün pilot uygulaması yeni eğitim öğretim yılında Ankara'da başladı.
 
Modül, Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıda tanıtıldı. Modül, 2023 Eğitim Vizyonu'nda belirtilen hedefler doğrultusunda, Bakanlığa bağlı okul pansiyonlarında hizmet kalitesinin yükseltilmesi, pansiyon yönetiminin veriye dayalı olarak gerçekleştirilebilmesi amacıyla oluşturuldu. Pilot uygulamanın tüm ülkede yaygınlaştırılması planlanıyor. Yeni uygulamayla, daha önce manuel olarak belli bir standardı olmayan günlük ve aylık yemek tabelası, ambara alınan ve ambardan çıkarılan malzemenin takibi otomasyona kavuşuyor. 
 
Modül MEBBİS üzerinden Ankara'daki pansiyonlu okulların erişimine açıldı. e- ambar uygulamasıyla, pansiyonlu okullarda alınan malzemelerin günlük, haftalık ve aylık maliyetlerinin yanısıra tüketim durumları da anlık olarak takip edilebilecek. Böylece pansiyonlarda uygulama birliği sağlanacak, hizmet kalitesi standartı geliştirilmiş olacak ve pansiyonlu okulların bütçe işlemleri daha şeffaf hale gelecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.