HEDEF 2023 LGS VE YKS ÇALIŞTAYI, BAKAN YARDIMCISI SEZGİN'İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
HEDEF 2023 LGS VE YKS ÇALIŞTAYI, BAKAN YARDIMCISI SEZGİN'İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HEDEF 2023 LGS VE YKS ÇALIŞTAYI, BAKAN YARDIMCISI SEZGİN'İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

LGS ve YKS hazırlık sürecine yönelik düzenlenen "Hedef 2023 Akademik Gelişim ve Planlama Çalıştayı", Bakan Yardımcısı Osman Sezgin ve Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül'ün katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.

Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen "Hedef 2023 Akademik Gelişim ve Planlama Çalıştayı"  81 ilden Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görevli 240 "Hedef 2023" proje koordinatörünün katılımıyla yapıldı.
 
Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin, bir üst öğrenime hazırlık sürecinin etkili ve verimli hâle getirilmesini; okullarda yürütülen çalışmalara ve kariyer planlama süreçlerine destek olmayı amaçlayan çalıştayda bir konuşma yapan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, iletişimde başarılı olmanın önemine değinerek şunları söyledi:
 
"Son zamanlarda gündemimize fazlaca gelen 'kültürel psikoloji' diye bir kavram var. Dünya bunda biraz mesafe alsa da ülkemize yeni yeni geliyor. Buna göre insan içinde bulunduğu kültürel yapı içerisinde iletişim kurmalıdır. Aksi olduğu zaman sağlıklı bir iletişim kurulmuş sayılmaz."
 
Hız, haz ve hareketin üzerine inşa edilmiş bir küreselleşmenin içinde bilinçli farkındalığı yaşanamayacağını belirten Sezgin, "Sıradanlık ve basitlikten kurtulmak için küreselleşmeye çalışmak yerine kültürümüze odaklanmalıyız." dedi.
 
Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de çalıştaya katılan öğretmen ve imam hatip yöneticilerine seslenerek "Çocuklarımızı iyi bir geleceğe hazırlamak için omuz omuza vererek çalışmalıyız." dedi.
 
Meslek ve kültür dersleri olarak iki ana alanda eğitim verdiklerine değinen Gül, "Bize göre bu unsurların hepsi birdir ve birbirini tamamlar. Bu yüzden tüm sahip olduğumuz imkânlar ve güzellikler bizi en iyiye, erdeme, başarıya ve fazilete götürmelidir. Sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerin yanı sıra okul başarısına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları sembolik olarak Hedef LGS-YKS çatısı altında topladık. Bu şekildeki bir yapılanma, adım adım daha iyiye gidişimiz için çok önemlidir." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.