MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM UYGULAMA PLATFORMU: "METUP"  
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM UYGULAMA PLATFORMU:

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM UYGULAMA PLATFORMU: "METUP"

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu METUP Tanıtım Toplantısı, Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy'un katılımıyla Ankara'da yapıldı.

Talim ve Terbiye Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şensoy, Bakan Mahmut Özer'in çizmiş olduğu perspektifte Türk eğitim sistemine ilişkin birçok çalışma planlayıp merkez ve taşra teşkilatlarıyla eş güdüm içinde uyguladıklarını söyledi.
 
Son 20 yılda atılan tüm adımların eğitimin daha nitelikli hâle gelmesi için özenle uygulandığına işaret eden Şensoy, dünyadaki gelişmeleri takip ederek ve ülkemizin ihtiyaçlarını dikkate alarak ilerlediklerini kaydetti.
 
Mesleki eğitimde yaşanan dönüşüme vurgu yapan Şensoy, mesleki eğitimde elde edilen birikimin diğer ülkelerin de dikkatini çektiğini ifade ederek şunları söyledi: Bakanlığımızca dünya genelinde uluslararası öğrenci hareketliliğinin sağlanması, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi hedefiyle uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liseleri açılmıştır. 2022 yılında açılan ve 7 olan uluslararası mesleki ve teknik Anadolu Lisesi sayısı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacak 3 yeni okulla birlikte 10'a yükselecektir.
 
Dünyada dijitalleşmenin önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Şensoy, "Dijitalleşme hamlesi ile bilgi ve kaynaklar daha ulaşılabilirdir, eğitimin ve eğitim araçlarının da bu bağlamda yeniden yorumlanmasına ihtiyaç doğmuştur. Bugün tanıtım toplantısında bir arada olduğumuz Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu METUP gibi, Bakanlığımız bünyesinde pek çok çalışma yürütülüyor. Bunların başında, hepimizin bildiği üzere EBA, ÖBA, HEMBA, ÖDS, DİYALEKT sistemleri gelirken tüm kademelerde hayata geçirdiğimiz platformlar, toplumun hizmetine sunulmuştur. Dijital eğitim platformlarımız ile fırsat eşitliğine kritik katkılar sağlanıyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Meslek liselerinin kendi eğitim setlerini ve makinelerini üretebilen seviyelere eriştiğini ifade eden Şensoy, sözlerine söyle devam etti: Tüm bu örneklerle görüyoruz ki artık mesleki ve teknik eğitim sistemi kendi artırılmış gerçeklik materyallerini de üretebilir h3ale gelmiştir. Bu kazanım hepimiz için yeni bir gurur meselesidir. Örneklerini de beraber inceleme fırsatına erişeceğimiz artırılmış gerçeklik materyallerinin tüm tasarım ve üretim aşamalarında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin görev almış olmasını çok önemli buluyorum. Mesleki ve teknik eğitimde geldiğimiz noktanın ne kadar önemli olduğunu anlatmak adına oldukça güzel bir örnek olduğunu belirtmek isterim.
 
METUP, eğitimde dijitalleşme hamlemizin değerli bir parçası olacaktır. Tüm alt yapı ve içerikler Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından geliştirilmiş olup bu tür bir çalışmanın bir mesleki ve teknik eğitim kurumu tarafından hazırlanmış olması bizi gururlandırmıştır. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz tüm çalışmalar gibi eğitim dünyamıza yeni bir katkı olarak fayda sağlayacağına inanıyor, başta Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile UNICEF ve çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek isterim.
 
Programa UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Paolo Marchi, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, YEĞİTEK Genel Müdürü Ertuğrul Karalar, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.