ÖZEL EĞİTİMİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI  
ÖZEL EĞİTİMİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

ÖZEL EĞİTİMİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Özel eğitimin geliştirilmesi kapsamında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri kurumsal işleyişi ve eğitim süreçlerinin değerlendirilmesi amacıyla çalıştay gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere destek eğitim hizmetlerinin verildiği özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin eğitim kalitelerinin artırılması amacıyla çalıştay düzenlenendi. 
 
Başkent Öğretmenevindeki çalıştaya Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan, sivil toplum kuruluşları, ve alan uzmanı akademisyenlerle diğer ilgili personel katıldı.
 
Programda konuşan Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine değinerek, "Özel eğitimin ve sektörün vazgeçilmez unsuru olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin eğitim hizmetlerinin önemini biliyoruz. Bu anlamda merkezlerimizin niteliklerinin artırılması, sektörün sorun ve problemlerinin en aza indirilmesi için düzenlediğimiz bu çalıştayın bir vesile olmasını, sonrasında sektör temsilcileri ve Bakanlığımızın ortak akılla üretileceği çözümlerin özel çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. 
 
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan ise konuşmasında, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere destek eğitimi veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin önemini vurguladı. 
 
Programda konuşmaların ardından katılımcıların sunumları, konuya ilişkin görüş ve çözüm önerileri ele alındı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.