"ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI" HAKKARİ'DE  

"ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI" HAKKARİ'DE

Küresel salgın nedeniyle internet ortamına taşınan "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" Hakkari'deydi. Kentte görev yapan binlerce öğretmen evlerinde, aileleriyle birlikte buluşmaya katıldı. 

Ziya Öğretmen, Rize ve Sakarya'nın ardından Hakkari'de görev yapan meslektaşlarının evlerine konuk oldu. Yaklaşık 280 öğretmen ile video konferansla gerçekleştirilen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları"na binlerce öğretmen de canlı yayından takip etti. 
 
Yaşanan süreç ve bundan sonraki yol haritasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, bu dönemde uzaktan eğitim, psikososyal destek ve üretim alanlarında önemli adımların atıldığını, bu görevi tüm öğretmenlerin omuzladığını belirtti. 
 
Bakan Selçuk, koronavirüs sürecinde dünyada pek az ülkenin hızla harekete geçerek uzaktan eğitime başladığını, bu ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu konuda meslektaşlarıma, çocuklarıma ve velilerimize teşekkür borçluyum. Türkiye, ulusal düzeyde ürettiği çözümlerle büyük mesafeler aldı. Türkiye'nin bu konuda öncülük etmesi, uluslararası medyada övgü alması gurur verici.  Biz yapay zeka temelli üniversiteye hazırlık yazılımıyla, ortaöğretim tasarımında uzaktan eğitimle alınan derslerin sayılması yönünde kararlarımızla yeni bir döneme hazırlık yapıyorduk ama şimdi görüyorum ki bunlar hayatın kendisi olmaya başladı. Bu dönem tüm dünya için bir sınav. Meslektaşlarımız üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor."
 
Öğretmenliğin, öğretmenin kendi olgunlaşma serüveni olduğuna dikkati çeken Bakan Selçuk, Türkiye'nin en genç öğretmen nüfusuna sahip Hakkari'deki meslektaşlarından kendilerini, branşları dışındaki alanlarda da geliştirmelerini istedi. Selçuk, "Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün, Halk Eğitim Merkezleri'nin açtığı ve uzaktan eğitimle verilen sertifika programlarına katılırsanız, bir enstrüman çalarsanız ya da halk oyunları, drama, masal anlatıcılığı gibi eğitimlerle kendinizi zenginleştirirseniz ders anlatışınız farklılaşır.  Benim sizlerden beklentim tüm zümrelerin birbirleriyle temasta olması. Daha çok öğretmen ile işbirliğine girin. Yeter ki siz zenginleşmek isteyin, hangi konuda araç gereç ne gerekiyorsa biz sizin yanınızdayız." diye konuştu.
 
Hakkari'ye davet
Sıcak bir sohbet şeklinde gerçekleşen buluşmada çocuklarıyla birlikte Bakan Selçuk'a seslenen bir meslektaşı Ramazan bayramı sonrasında kendisini Hakkari'de kahvaltıya davet ederek "otlu peynirimizi birlikte yiyelim" dedi. Selçuk, memnuniyeti daveti kabul ederek, koronavirüs tedbirleri sonrasında fiziken de Hakkari'de olmak istediğini belirtti. 
 
"Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" gelenekselleştiği üzere Bakan Selçuk'un öz çekimi ile sona erdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.