ZİYA ÖĞRETMEN, KARABÜK VE AKSARAY'DAKİ ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU  
ZİYA ÖĞRETMEN, KARABÜK VE AKSARAY'DAKİ ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

ZİYA ÖĞRETMEN, KARABÜK VE AKSARAY'DAKİ ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında, bu hafta Karabük ve Aksaray'daki öğretmenlerle bir araya geldi. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıları, binlerce öğretmenin yanı sıra aileleri de evlerinde takip etti.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında haftanın ilk buluşmasını Karabük'teki öğretmenlerle gerçekleştirdi. Buluşma programı, Safranbolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'a ithaf edilen Mağusa Limanı türküsünün seslendirilmesiyle başladı.
 
Programa katılan Meslek lisesi öğretmenlerinin; mesleki eğitimdeki çalışmalarla ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Selçuk şunları söyledi: "Meslek liselerindeki üretim ve alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Otomasyon ve sürekli dönüşen bir teknoloji söz konusu... Biz bu doğrultuda sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde liselerimizde yeni bölümler açıyoruz. Mesela elektrikli otomobil, tarım, maske makinesi gibi alanlarda ihtiyacı karşılayacak iş garantili bölümüler açıyoruz ve bunların sayısını artırmak, bu potansiyeli harekete geçirmek için çalışıyoruz."
 
Bakan Selçuk, Türkiye'nin salgın döneminde meslek liselerinin başarısını G20 ülkelerinin eğitim bakanlarıyla da paylaştığını söyledi. 
 
Haftanın ikinci buluşması Aksaray'da görevli öğretmenlerle gerçekleşti
Haftanın ikinci buluşması Aksaray'da görev yapan öğretmenler ile gerçekleşti. 2003'ten beri Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan son olarak Personel Genel Müdürü iken Aksaray Valisi olarak atanan Hamza Aydoğdu da buluşmadaydı. 
 
Kentteki tüm meslektaşları adına Aydoğdu, Ziya Öğretmen'e 'Hoşgeldiniz' dedi. Bakan Selçuk, eğitimci bir Vali'nin Aksaray'a önemli katkılar sağlayacağına duyduğunu inancı belirterek Aydoğdu'ya başarılar diledi. 
 
Geleneksel olduğu üzere Aksaray buluşmasında da müzik vardı. Sedat Arslan, bağlamasıyla "Güvercinim Süt Beyaz" adlı türküyü seslendirdi. 
 
3'üncü sınıf öğrencisi Leyla Gök "Canım Öğretmenim" adlı şiirini okudu. Okul öncesi öğretmeni Raziye Kayan'ın kızı Melike, sözlerini koronavirüs salgınına göre uyarladığı "Hasretinle Yandı Gönlüm" şarkısını söyledi. BİLSEM'de görsel sanatlar dersi veren Derya Kasal'ın öğrencisi Zülal, Bakan Selçuk'u resmettiği çalışmasını sundu. 
 
Öğretmenler odası sohbeti şeklinde gerçekleşen buluşmada Bakan Selçuk, aday öğretmen Hande Ozan'ın tavsiye isteğine şöyle yanıt verdi: "Öğretmenlik çocuklara bir şey öğretmekten ziyade öğretmenin kemale ermesidir. Olgunlaşan öğretmen çocuklara çok daha faydalı olur. Mümkün olduğunca yeni çıkan yayınları takip etmek, alandaki akademisyen ve uzmanlarla irtibat halinde olmak sizlere katkı sağlar. Ama alan bilgisi tek kanattır ve tek kanatla uçamazsınız. Diğer kanadınızda da bir takım sanatsal sportif beceriler konusunda derinleşmeniz lazım." 
 
Salgın süreci başından bu yana üretim yapan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi de öğretmenleri ve öğrencileriyle çalışmalarını sürdürürken yayına bağlandı. Bakan Selçuk, Aksaray'daki öğretmen ve öğrenciler nezdinde ihtiyaç duyulan ürünlerin gerekli noktalara ulaştırılmasında çaba gösteren tüm meslek liselileri kutladı. 
 
"Tasarım Beceri Atölyeleri meslek hayatımın hayali..."
Tüm Türkiye'de yaygınlaşan Tasarım Beceri Atölyeleri de gündemdeydi. Dilek Akça'nın daha fazla atölye oluşturulması talebine Bakan Selçuk, "Tasarım Beceri Atölyeleri benim meslek hayatımın hayalidir. Mümkün olduğu kadar okullardaki uygun alanları atölyelere dönüştüreceğiz. EBA Yaz Okulu'nda da atölyeler ile çok güzel kuşaklar var. Evin bir köşesi de atölye olabilir önemli olan çocukların duyumsayarak üretim bazlı iş yapmaları... Böylelikle çocuklarımızın neye yatkın olduklarını çok daha erken dönemde deneyimleyerek öğrenmelerini sağlayacağız." diye yanıt verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.